036 - 522 64 82 info@mooi-zeewolde.nl

Laat je verwennen

Massages

Ervaar ultieme ontspanning en verlichting met onze luxe massages. 

Scrol hieronder voor al onze massages en informatie.

Massagebank
ONTSPANNINGSMASSAGE

Een van de oudste en meest bekende massage is de klassieke ontspanningsmassage. Het doel van deze ontspanningsmassage is ontspanning van de spieren. Door verschillende technieken, zoals strijkingen en knedingen, wordt de doorbloeding van de spieren gestimuleerd, de afvoer van afvalstoffen geactiveerd en zal de spanning van de spieren verdwijnen. De klassieke ontspanningsmassage kan op diverse delen van het lichaam worden toegepast, afhankelijk waar de spanning is opgebouwd. Mogelijke behandelingen bij deze massage zijn de rug, nek en schouders, gehele achterkant of het totale lichaam.

HOTSTONE MASSAGE

Een hotstone massage is een massage met warme stenen. De stenen komen uit een warm waterbad en hebben een temperatuur van ca. 45-50 graden. Voor een hotstone massage worden basaltstenen gebruikt. Basalt is zwart, zeer compact, hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente. Hierdoor kunnen zij de warmte goed vasthouden. De stenen zijn glad, rond en plat door de werking van eb en vloed.

De hotstone massage in vogelvlucht:
Eerst wordt een aantal stenen op een deel van het lichaam neergelegd. De stenen geven een aangename warmte af, dit resulteert in ontspanning. Het warmte-effect kan ook doelgericht worden toegepast door bijvoorbeeld stenen op koude plekken te leggen of op plekken die aandacht nodig hebben. Vervolgens wordt een niet met stenen bedekt deel van het lichaam gemasseerd met een goede massageolie. Masseren gebeurt afwisselend met of zonder stenen. Hierbij worden lange, rustige en cirkelvormige strijkingen uitgevoerd. Daarna worden de lichaamsdelen gemasseerd waar in eerste instantie de stenen lagen.

Wat is het effect van een hotstone massage?
Een hotstone massage verlicht spanningen en geeft je weer energie. Een hotstone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, stimuleert de organen, verbetert de doorbloeding, voert afvalstoffen af en brengt het lichaam meer in balans.

CUPPING MASSAGE

De cupping massage wordt uitgevoerd met behulp van Bellabaci siliconen cups. De Bellabaci cupping massage is een gemoderniseerde en vereenvoudigde versie van de oude Chinese cupping therapie. De cups trekken licht vacuüm op de huid en creëren een zuigende werking aan het huidoppervlak. Hiermee worden gifstoffen vanuit de dieper gelegen lichaamsweefsels naar de oppervlakte van de huid te getrokken.

Positieve effecten cupping massage
Een cupping massage is voor diverse doeleinden inzetbaar en hierdoor een breed georiënteerde behandeling. Zo zijn er ook diverse positieve effecten van de cupping massage te noemen:
• Werkt afvoerend op overtollig vocht en afvalstoffen
• Maakt verklevingen los
• Lift het bindweefsel
• Bevorderd de bloedtoevoer naar stagnerende spieren en huid
• Bereikt diepe spierweefsels

Met de cupping massage kan je veel bereiken, niet alleen ontspanning maar ook klachtgericht op vastzittende spieren. Ook kan door middel van de cupping massage aan cellulitis gewerkt worden, doordat de cups een positief effect hebben op de huid. Het werkt verstevigend op de huid, stimuleert om betere kwaliteit en kwantiteit van natuurlijke collageen en elastine aanmaak en verzacht striae en verbetert beschadigde haarvaten.

Cupp kiss
De cupping massage heeft geen irriterende werking op het gezicht of lichaam, echter kan er wel een roodheid ontstaan. Dit wordt in de cupping massage ook wel een cupp kiss genoemd. Deze cupp kiss ontstaat doordat er in het onderhuids bindweefsel stagnatie is. Door deze plekken te behandelen met de cups komt de stagnatie naar boven waardoor een roodheid op de huid te zien is. De kleur en het patroon van de plekken is afhankelijk van de mate van de stagnatie. Meestal duurt het drie tot zeven dagen voordat deze cupp kiss weer verdwenen is.
Deze cupping massage geeft sommigen een vreemd gevoel, omdat ze de huid in de cup voelen trekken. Maar de cupping massage is niet pijnlijk.

HOOFDMASSAGE

Het hoofd, de nek en de schouders zijn belangrijke energiecentra van ons lichaam. Bij stress of kwaadheid hoopt deze spanning zich op. Later kan zich dat uiten in de vorm van een stijve nek of stijve schouders, vermoeide ogen en soms zelfs haaruitval. Bij de Indiase hoofdmassage wordt er met behulp van stevige en zachte massagebewegingen voor gezorgd dat blokkades verminderen en voor verlichting zorgen. Het werkt ook op psychisch niveau, doordat de geest kalmeert, ontspant en stress vermindert.

FACE CUPPING

Face Cupping massage is een techniek waarbij siliconen cups worden gebruikt die een vacuüm creëren op de huid. Deze massage werkt enorm stimulerend op de doorbloeding van de huid en de onderhuid wordt geactiveerd om weer nieuwe collageen en elastine vezels te produceren.

• De bloedtoevoer naar de huid wordt verbeterd
• De huid wordt steviger door het stimuleren van de collageen en elastine aanmaak
• Het werkt zuiverend op de poriën
• Littekenweefsel wordt verzacht
• Gifstoffen worden afgevoerd via de lymfe
• Rimpels en lijntjes worden verminderd
• Vochtophopingen worden afgevoerd
• Verklevingen worden losgemaakt
• Het werkt verstevigend op de bloedvaten

Massages bij Mooi Zeewolde

Prijzen

Hot stone massage 30 min32,50
Hot stone massage 60 min57,50
Klassieke ontspanningsmassage 30 min32,50
Klassieke ontspanningsmassage 45 min47,50
Klassieke ontspanningsmassage 60 min57,50
Bindweefselmassage 30 min32,50
Cupping massage 30 min32,50
Hoofdmassage 30 min32,50

Samen Mooi

Meer informatie of een vraag?

info@mooi-zeewolde.nl
Torenstraat 10, 3891 BZ Zeewolde
036 - 522 64 82